Dirigent

Paul Kempers

Paul Kempers heeft zijn eerste schreden in de muziek gezet, toen hij als jongetje van 7 jaar ging zingen in het Jongenskoor van de Sint-Plechelmusbasiliek te Oldenzaal. Niet veel later kreeg hij daar ook orgelles en op de plaatselijke muziekschool pianoles.

Hij mocht als solist optreden en draaide als zangertje van 10 een volledige productie mee met het operagezelschap ‘Forum’ in Enschede. Voor hem was het duidelijk: hij ging het muziekvak in!

Als inmiddels ervaren organist van de ziekenhuiskapel te Oldenzaal, studeerde hij piano aan het Twents Conservatorium te Enschede. Tijdens zijn studie ontpopte hij zich al snel al begeleider van instrumentalisten en vocalisten. Dat is hij blijven doen en werkt hij al vele tientallen jaren met verschillende duo’s, trio’s en koren.

Hiermee maakte hij inmiddels diverse concertreizen o.a. naar Engeland, Frankrijk, Duitsland, België, Oostenrijk en Slovenië.

Als pianist dirigent leidde hij verschillende kerkkoren , operette en musical verenigingen.

Later specialiseerde hij zich op mannenkoren en ensembles.

Het meest succesvol was hij met het Martinikoor Losser ( Nederlands kampioen in de C- categorie) en met het Enschede’s Byzantijns Kozakkenkoor waarmee hij honderden concerten in Nederland, België en Duitsland heeft gegeven.

Tevens maakte hij verschillende cd’s met deze beide koren