Agenda

Concert op de derde Adventszondag  

Het Twents Capella Ensemble en het Enschede’s Byzantijns Kozakken Koor verzorgen op zondag 17 december om 17.00 uur het derde Adventsconcert in het Franziskaner Bardelklooster te Bad Bentheim (BRD).

Gezamenlijk zijn de uitvoerenden er in geslaagd om een afwisselend programma voor u samen te stellen.

Met ruim 600 concerten in de afgelopen jaren heeft het Enschede’s Byzantijns Kozakken Koor (EBKK)  zijn sporen verdiend in binnen- en buitenland. Daarnaast heeft dit bekende koor verscheidene geluidsdragers uitgebracht en is het mannenkoor meer dan 1 miljoen keer bekeken op YouTube. Dat mag in de wereld van de amateurkoren wel uitzonderlijk worden genoemd.

Het Twents Capella Ensemble (TCE) staat traditioneel al sinds enkele jaren borg voor een sfeervolle uitvoering van het concert op de tweede adventszondag in het Bardelklooster. Dit Ensemble is in 2013 door een aantal enthousiaste zangers uit de regio Twente opgericht en heeft in het betrekkelijk korte bestaan al op indrukwekkende wijze zijn sporen verdiend.

Zowel het EBKK als het TCE staan onder de deskundige leiding van dirigent Paul Kempers,

Het Bardelklooster zal vanaf 16.30 uur geopend zijn voor het publiek. Bij het klooster is er voldoende parkeerruimte beschikbaar.

Het concert is gratis toegankelijk; wel is er een collecte om de kosten te dekken.

Het adres van het klooster is: Klosterstrasse 11 te Bad Bentheim, even over de grens bij Losser.